vrijdag 5 april 2013

Huiskamerrestaurant 2

Gisteren was de eerste avond dat mijn huiskamerrestaurant open was. ik vond het een groot succes en mijn gasten ook.

Het menu dat ik serveerde was heerlijk Italiaans:

Een Hugo (prosecco met vlierbesbloesemsiroop en citroen)
Drie soorten brucetta's: caprese, geroosterdepaprikatapenade, gemarineerde oesterzwammen, alles op een geroosterd zelf gebakken kruidenbroodje

Als voorgerecht had ik ravioli met pompoenvulling en salieboter gemaakt.


 
Soepje was een oranjetomaatjescapucchino van van die lekkere kleine oranje tomaatjes.

Het hoofdgerecht vond ik helemaal top: scaloppino al limone. Heerlijk zacht kalfsvlees met citroen waardoor het heel fris is. Begeleid door een salade van geroosterde groente.


En voor het dessert had ik mij op het laatste moment laten inspireren door de eerste veiling van de Lambada aardbei deze week bij ZON. Een trio van Hollandse aardbei: aardbeiencreme met schuimballetjes, aardbeiensorbet, gemarineerde aarbeien op een bodempje van Amaretti (Italiaanse bitterkoekjes).

En dan is er tijd voor koffie of thee natuurlijk met zelfgemaakte amandelkoekjes.

Mooiste vond ik wel dat mijn gasten daar nog aardig van wilden eten; mooi bewijs dat hoewel vijf gangen natuurlijk veel lijkt, men na afloop niet eivol zat. 

Project geslaagd, op naar de volgende avond van huiskamerrestaurant In tua cucina! En heb je trek gekregen? Houd dan deze blog of facebook in de gaten voor de volgende datum, wellicht zie ik je dan de volgende keer! Inschrijven op intuacucina@hotmail.nl.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten