Brood met dukkha
Sesamzaadjes, korianderzaadjes, komijnzaadjes roosteren en cashewnoten apart roosteren. Beide ook apart in de vijzel fijnmalen. Mengsel met lekker brood, een mooie olijfolie en dito balsamico azijn op tafel zetten. Doop je broodje eerst in de olie/azijn en daarna in de Dukkha.
Paddenstoelenbouillon
In olie knoflook met gedroogde pepertjes bakken. Als alles een beetje bruin wordt, de uien erbij en veel verse salie. Daarna de paddenstoelen erbij en lekker bakken. Afblussen met een beetje balsamico en eventueel wat wittewijn. Daarna de paddenstoelenbouillon erbij.Nog even laten koken en klaar. Bij opdienen nog wat gehakte peterselie erover stooien. Je kunt het nog afmaken met onder de grill geroosterde oesterzwammen.
Kipfilet in chocolade tomatensaus
Sinaasappel roomtoetje
Sinaasappel zonder vliesjes in partjes snijden. Sap opvangen en aanlengen met meer sap tot 2 dl. 2 blaadjes gelatine in koud water laten weken. In een pannetje twee eetlepels water verwarmen en gelatine daarin dan door het sap roeren. En vervolgens door de sinaasappelpartjes.
Mascarpone mengen met lobbiggeklopte slagroom en veel (vanille)suiker. Ook eventueel sinaasappel zest erdoor.
In glaasjes beginnen met sap met partjes sinaasappel. Daarbovenop verkruimelde koekjes (bijvoorbeeld Italiaanse lange vingers), daarop het mascarponemengsel en afdekken met sap en sinaasappel. Een paar uurtjes in de koelkast en klaar!
Caffé complet
Da's makkelijk hè!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten